Monday, May 14, 2007

monday morning...


luni dimineaţă. afară vară. înauntru emailuri, deadline-uri, şedinţe, meetinguri şi alte chestii care sună a romgleză corporatistă. weekendul se retrage alene din vene. cafeaua cu poveşti de weekend e un fel de outro la starea de leneveală din ultimele 2 zile. încep să sune reminderele şi să se umple listele cu to do-uri.

îmi place lunea de dimineaţă devreme. pe la ora 7-7.30, când oraşul se dezmorţeşte încet. florăresele, câte mai sunt, udă trotoarele, maşinile de la REBU termină de strâns urmele nopţii. Calea Victoriei încă doarme, aşteptând ora 10 pentru a-şi primeni vitrinele. Abia spre Ateneu oraşul e mai treaz şi parcările încep să se umple. La Universitate deja trezirea generală a fost dată. Şuvoiul uman care răsare de sub pământ din metrou e deja intrat în freamătul începutului de săptămână. Tipul de la care iau ziare e deja obosit, căci de vreo 2 ore e asaltat de cumpărătorii de cultură la superofertă - Cotidianul de luni cu bonus cărţulii frumos colorate.

nu mai ştiu dacă mersul pe jos înainte ca oraşul să se dezmorţească era pe lista celor 100 de lucruri pe care să le faci în Bucureşti :) dar merită încercat măcar o dată.

No comments: