Sunday, June 19, 2011

Ziua 22

Despre frică. Cred că fumatul a fost în viața mea despre frică. 21 + 5 + 5.
  • 21 de ani trăiți acasă la ai mei, cei mai mulți dintre ei trăiți sub semnul fricii. frică să nu greșesc, să fac totul perfect, să iau premiul I. frică să nu fiu pedepsită dacă nu e totul perfect.
  • 5 ani trăiți în frică după ce am plecat de la ai mei. oare o să mă descurc? oare o să am unde sta luna viitoare? oare oamenii or să mă placă așa cum sunt? oare o să mă iubescă cineva pentru ceea ce sunt și nu pentru ceea ce fac?
  • 5 ani de fumat. din luna în care a murit tata, a dat mașina peste mine și iubitul s-a mutat pe alt continent.
Haios cum nu am fricile obișnuite - de boală, de avion etc. Sau poate I push my limits pentru că îmi e frică și am nevoie să-mi demonstrez că sunt curajoasă.

Cred că opusul fricii = total vulnerability & joy. One day at a time. Azi e despre celebrating 3 săptămâni de când am redevenit nefumătoare. Și despre ziua de naștere a unei prietene dragi. Și despre schimbat partenerii de monitorizare la IC. Și despre mers la un suc/bere/limonadă cu absolvenții de la TOT. Și despre dormit. Și despre trăit.

4 comments:

Bibi said...

Felicitari ca ai reusit sa te lasi de fumat.Este un viciu urat care te costa mult-dpdv al banilor,al sanatatii si al frumusetii.

Craciunel said...

Eu unul nu am gasit taria sa inving acest viciu.Inca ii mai caut scuze ca sa nu renunt la el....

Dodo said...

Cum ai reusit sa renunti?Ai apelat si la alte trucuri sau doar la vointa?

Anonymous said...

Sunt cateva lucruri importante de care ar trebui sa ti cont si viata ta va fi mult mai frumoasa.
1. Oamenii trebuie intelesi, nu judecati.
Crezi ca parintii tai au gresit asa de tare in dorinta lor ca tu sa iei un premiu? Eu nu cred. Nu cred ca a fost o pornire egoista, adica sa se mandeasca ca ai luat premiu. Cred ca pur si simplu iti doreau binele. Poate ca metoda folosita nu a fost cea mai buna, dar asta nu inseamna rea intentie ci nestiinta.

2. Accepta orice "greseala" a parintilor. Nu fi aspru cu ei in a-I judeca! lasa de la tine. Ce pierzi?

3. Nimeni nu este perfect

4. Nu te mai plange de lucruri marunte. Spunea cineva foarte frumos ca daca ar fi sa faca o gramada cu necazurile lui nu ar schimba-o cu alta, a altcuiva.

Serban